Els millors vins del món (2017)

Dels 18 millors vins del món, 15 són espanyols.

Del 10 al 13 de març Madrid s’ha convertit en la capital mundial del vi acollint la quinzena edició del Concurs internacional de vins Bacchus 2017.

En aquesta edició s’ha comptat amb la participació de vins de 21 països: Alemanya, Argentina, Austràlia, Brasil, Xile, Eslovàquia, Espanya, Estats Units, França, Geòrgia, Hongria, Itàlia, Mèxic, Perú, Portugal, Principat d’Andorra, República txeca, Romania, Tunísia, Turquia i Uruguai.

Els 85 experts tastadors liderats per 15 Masters of Wine han escollit els millors vins entre un total de 1.700 referències.

La llista de tots els premis Medalles d’Or i Plata es pot consultar en aquest enllaç.

Com cuinar El Pop (misteri resolt)

Avui parlarem del POP… del pop a la gallega !!!
S’acosta l’estiu i tot i que el pop es pot menjar durant tot l’any a tots els que ens atreu el mar rocós (i odiem les platges de sorra) i no podem sortir sense unes ulleres i un tub per contemplar el món submarí no és difícil que ens trobem amb algun d’aquests animals meravellosos i amb un ràpid gest el podem enxampar amb les mans; be… els menys hàbils els podeu trobar a qualsevol peixateria :). D’una manera o altre ja el tenim !!!… ara ve el gran dilema: com el cuinem? em sentit mil i una maneres, em consultat a diferents cuiners professionals i finalment podem assegurar que tenim la ‘fórmula màgica’ per fer un bon POP A LA GALLEGA !!!
Primer: per tal que quedi tendre s’ha de congelar 2 o 3 dies per tal que el fred trenqui les fibres; abans a Galícia quan no hi havia congeladors li fotien una pallissa agafant-lo per les potes i rebotint-lo a les roques (una mica bèsties aquests gallecs 🙂 )
Segon: Agafem una olla gran i l’omplim d’aigua, quan l’aigua comença a bullir em “d’espantar al pop” (ensenyar-li una foto de la sogre amb bikini no val), això consisteix en submergir-lo i treure’l 3 cops en l’aigua bullint, l’objectiu torna a ser trencar les fibres i que quedi més tendre.
Tercer: Quan l’aigua torni a bullir es torna a posar el pop i el deixem durant 25 minuts per quilo de pes. Passat el temps el podem punxar amb un escuradents i si encara el trobem dur deixar-lo 5 minuts més.
Quart: Finalment apartem l’olla del foc i el deixem reposar en la mateixa aigua durant 10 minuts.
Ara ja tan sols caldrà que el presenteu de la manera que més us agradi… BON PROFIT !!!

Pop-a-la-Gallega

Ginebra Gold Gin 999.9

Ginebra gold 999.9La ginebra Gold 999.9 és probablement una de les ginebres més de moda actualment.

La ginebra es presenta de manera espectacular en una brillant ampolla daurada, recordant al mateix alambí on es va destil·lar per primera vegada.

Tot i que la recepta de la seva fabricació és tot un secret, sabem que compta entre els seus ingredients amb ginebre, mandarina, ametlles, gingebre, violetes, coriandre, arrel d’angèlica, canyella, genciana i rosella; ho sabem perquè ells ho posen a la seva Web.  😉

En nas es perceben clarament els cítrics, especialment la mandarina i el poderós ginebre.
En boca adquireix matisos cítrics, ametlla dolça i una subtil vainilla.

Es suggereix servir amb un pal de vainilla, caramel o canyella per potenciar les notes cítriques o violetes per potenciar les notes florals i donar més equilibri.

Aquesta ginebra és produïda i distribuïda per una companyia espanyola anomenada The Water Company i el 2013 va guanyar la medalla de bronze en el prestigiós San Francisco World Spirits Competition.

El seu preu està al voltant dels 32 euros l’ampolla.

Més informació a la seva Web: www.thewatercompany.es

Els “Lounge Bar”

Els “Lounge Bar” van sorgir a mitjans de la dècada del 90 en els EUA (com no!), més específicament a Nova York. Els sorolls ocasionats pels locals nocturns novaiorquesos molestaven no tan sols als veïns sinó també a les autoritats. La solució va ser imposar-los una forta pressió impositiva i d’agut a això van haver de tancar i donar pas a bars amb altres tendències: llocs on es podia menjar lleuger i es podia escoltar música suau.

Temps després aquest tipus d’establiment va començar a prendre popularitat, de manera que ciutats de diversos països de tot el món els van imitar. El secret està en ser una mica menys que un restaurant i una mica menys que un pub.

A la nostre comarca en tenim 2 que estan a Empuriabrava que, de moment, són els que em provat i us podem assegurar que ni el menjar, ni l’ambient us defraudaran:

Restaurant Sí Kim
ClubSibarita.cat/Restaurant Sí Kim

Restaurant The Orange Kiwi
ClubSibarita.cat/Restaurant The Orange Kiwi

Descobreix quin és el vi que t’agrada

vino_copa_y_uvas

El món del vi et sembla complicat? … No ho és!

Amb el test Gratis elaborat pel prestigiós sommelier Ferran Centelles coneixeràs millor el teu paladar i ja no et costarà triar vi a la botiga o restaurant.

Trenca el mite i gaudeix del vi sense tecnicismes: http://wineissocial.com/quiz

 

Rufa Cervesera de l’Empordà

Rufa CerveseraCal provar-la al menys un cop !!!
La Rufa Cervesera de l’Empordà, és una cervesa amb garnatxa (o al l’inrevés?) feta a l’Empordà fruit de la unió dels coneixements de Joan Benejam i Marc Mallol.

Nota de tast: És una cervesa de color marronós amb tonalitats rogenques, amb una escuma cremosa i consistent. El seu aroma recorda al toffe, especiats de canyella, prunes i fruits secs torrats. En boca és plena, amarga i amb un final llarg, complex i persistent que recorda als vins dolços de solera.

Com dèiem al principi: Cal provar-la !!!
http://rufacervesera.cat